Kryddsmör

Kryddsmör är gott både till grillat och till färskpotatis och kan varieras i det oändliga. När man har svårt att välja mellan persilje och vitlökssmör är denna varianten perfekt. Ett tips är att göra mycket av smöret och splitsa ut på bakplåtspapper och frysa in. När smöret har  fryst på bakplåtspappret, lägg i en burk och ha i frysen tills du ska använda smöret, då plockar du fram snygga färdigspritsade portionsbitar:)IMG_7644

Kryddsmör

100 gram rumstempererat smörIMG_7635

2 msk olivolja

1 1/2 vitlöksklyfta

2 msk hackad persilja

1 tsk citronpeppar

Flingsalt,peppar

———————————————————-

Rör ihop smöret och olivoljan.Finhacka eller pressa ner vitöken och rör runt ordentligt. Tillsätt övriga ingredisenser.

Splitsa ut i lagom stora portionsbitar på bakplåtspapper och frys in.Vid servering ta fram och lägg på fat.IMG_7642IMG_7646

 

Lämna en kommentar

Under Röror och plock, Såser och Dressingar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *