Kycklingschnitzel

Vad hände med Sommaren ? Efter denna fina försommar är det nu en konstant temperatur på ca 10-12 grader och ihållande regn. Det krävs både levande ljus och öppen spis för att få mysfaktor i vardagen så här ett par veckor innan semestern. Kanske är det menat som en välbehövlig paus i grillandet 🙂IMG_7717ljus och blommaöppen spis

Kyckling kan verkligen varieras i det oändliga.Något som är riktigt gott och enkelt  är att banka ut den och dubbelpanera till en schnitzel.Det blir ett budgetalternativt till kalv  och kycklingköttet blir oerhört mört.Gott till en fräsch sallad och färskpotatis.IMG_7712

Kycklingschnitzel

4 kycklingfileer ( alt färdigskivad kyckling som finns att köpa)

2 ägg

Mjöl att panera i

Ströbröd att panera i

smör att steka schnitzeln i

salt,peppar

————————————————————————-

Om du inte köper färdig tunnskivad kycklingfile,- lägg kycklingen mellan 2 bakplåtspapper och banka ut till ca 1 cm tjocklek.

Vispa ihop äggen och lägg  i en djup tallrik.

Börja med att vända kycklingen i mjöl, vänd sedan ner i det vispade ägget och vänd sedan runt i ströbrödet.

Värm en panna och stek schnitzlarna i rikligt med smör på båda sidor tills de fått fin färg.Salta och peppra på båda sidor.

Stek klart i ugn 150 grader. Servera med citronskivor.IMG_7715

Lämna en kommentar

Under Fågel, Kyckling

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *