Grillad lax med Västerbottenostmarinerad Färskpotatis

När det är så här härligt sommarväder som vi har nu  flyttar vi ut på altanen och använder grillen som ett utekök. Altanen blir ett extra rum och du känner dig nästan som i Italien eller Provence när temperaturen når uppåt 30 grader,- Härligt säger jag som älskar värme och sol ! Övrig familj samlas under markisen eller i skuggan.

Det blev mycket korvar och kött på Gotland ,och som en uppladdning inför Västkusten grillar vi idag därför lax.Förgrilla först för att få lite yta och sedan lägger du in i foliepapper med de smaker du gillar mest.Jag väljer idag,dill,gräslök,smör, lite honung och Prosecco.Gott med en potatissallad gjord på små färskpotatisar och massor med riven Västerbottenost.

IMG_8045IMG_8048

Grillad Lax i foliepaket

800 gram färsk lax

1 knippe dill

1 knippe gräslök

Smör

2 dl Prosecco

2 msk honung

1/2 gurka skivad tunt

—————————————————

Grilla först laxen så den får fin grillyta.IMG_8043

Lägg sedan i grillfoliepapper och lägg på;

Smör, dill och gräslök. Ringla på honungen, salta,peppara och häll på Proseccon.

Grilla i papper ca 15-20 minuter.

 

Västerbottenostmarinerad PotatissalladIMG_8046

1 kg färskpotatis, små potatisar

250 gram Västerbottenost

1 msk rödvinsvinäger

1 msk olivolja

2 msk honung

1 knippe gräslök

Salt,peppar

————————————————————

Koka potatisen.

Riv osten över den varma potatisen och låt smälta .

Hacka gräslök och blanda ner i potatisen ihop med vinäger, olja och honung.

Smaka av med salt och peppar och dekorera med mer gräslök.

Servera laxen och potatissalladen med en härlig Hollandaise sås.IMG_8051

 

 

 

 

Lämna en kommentar

Under Fisk & Skaldjur, Potatisrätter

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *