Paella

Min pappa fyller snart 85 år och detta ska såklart firas flera dagar! Eftersom vädret varit så fantastiskt planerade vi en härlig utekväll i Grundsund i trädgården. Pappa älskar och har bott en del i Frankrike så gåslever på toast är nästan en självklarhet som drinktilltugg.Efter det lite härlig Spansk Paella på grillen.

20140726-222120-80480863.jpg
Efter 1 veckas intensiv hetta kom tyvärr det där väderomslaget just i dag – just när grillen var tänd och jag skulle börja med Paellan … Ja, tur det finns stora parasoll…och Paellan blev i alla fall riktigt god !20140727-180530-65130919.jpg

 

Paella
5 dl Avorioris
300 gram räkor
0.5 kg färska musslor
6-8 kycklingklubbor
2 okt saffran
1 liter hönsbuljong
1 burk krossade tomater
1/3 röd paprika
1/3 gul paprika
2 st gula lökar
3 st vitlöksklyftor
1 dl olivolja
1 1/2 msk paprikapulver
1 krm chilipulver
(Alt om du har blandad paellakrydda)
Salt,peppar
——————————————————-
Skala och hacka lök och vitlök.
Skär paprikan i bitar.
Skölj och tvätta blåmusslorna. Var noga med att slänga alla trasiga och de som inte är stängda.

Bryn kycklingen.Lägg i löken,vitlöken,paprikan och riset.Blanda runt.

Häll över buljongen, lite i taget.Tillsätt omaterna,saffran och kryddor.

Smaka av med salt och peppar och låt sjuda sakta ca 30 minuter.20140726-223233-81153064.jpg20140727-180532-65132258.jpg

Lämna en kommentar

Under Fisk & Skaldjur, Kyckling, Övrigt, Skaldjur

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *