Spenatsallad med ädelost och portvinsdressing

Första jobbdagen efter en härlig semester och eftersom det varit så fantastiskt väder kändes det faktiskt helt ok att börja jobba igen.Tyvärr fungerade airconditionen på jobbet dåligt och inomhustemeraraturen låg på 28 grader. För att få lite luft och slippa tunnelbanan valde jag därför att åka hem sjövägen . Så härligt och vackert att se Stockholm från sjösidan.20140804-193746-70666937.jpg20140804-193747-70667909.jpg

Efter några veckor med mycket mat och grillning står nu nyttig mat på menyn och börjar idag med en härlig spenatsallad med ädelost.

 

20140801-151923-55163251.jpgSpenatsallad med ädelost

300 gram färsk spenat

150-200 gram lollorossosallad

140 gram ädelost
50 gram valnötskärnor
2-3 dl rostade brödkrutonger
————————————————
Tvätta sallad och spenat ,blanda och lägg på stort fat.
Smula ädelosten och valnötterna över salladen.

Portvinsdressing
2 dl rött portvin
1 1/2 tsk balsvinäger
2/3 dl rapsolja
Salt
———————————————–
Koka ihop portvinet så att 2 msk återstår och det har blivit en sirapsliknande konsistens.Låt svalna.
Blanda sedan ihop resterande ingredienser och vispa eller skaka ihop i en flaska.

Innan servering – fördela portvinsdressingen över salladen och lägg brödkrutongerna över.

20140801-152458-55498525.jpg

20140804-193747-70667909.jpg

 

Lämna en kommentar

Under Sallad, Såser och Dressingar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *