Cannelloni al capriccio

Fredag igen ! -Veckorna bara susar fram och det gäller att ta vara på det sista av den fina sensommaren nu i helgen.Nästa vecka spår väderreportrarna höststorm och kyla.

Det är redan kallare och mörkare på kvällarna ,-mysigt då att ”boa”  in sig med levande ljus, härlig musik  och en härlig pasta, kanske blir det till om med ”TV-dinner” i kväll, sen träning för dottern och jag börjar bli dunderförkyld.

Från restaurangen Capriccio i Stockholm kommer många härliga pasta recept. En hel del moment krävs för den här maträtten men resultatet blir underbart!IMG_9838.JPG
Cannelloni Al Capriccio
8 förkokta lasagneplattor ( eller färska)
Fyllning
200 gram kalvinnanlår
100 gram färska spenatblad
3 msk finhackad morotIMG_9835.JPG
3 msk finhackad rotselleri
3 msk finhackad lök
1/2 dl vitt vin
1/2 dl grädde
1 ägg
20 gram parmesan
Riven muskot
Salt,peppar
Tomatsås
1 liten gul lök
1 burk krossade tomater
Olivolja
Salt,peppar
Bechamelsås
25 gram smör
1/2 dl vetemjöl
4-5 dl mjölk
Salt,peppar
Färsk parmesan
——————————–
Hacka rotsakerna och löken.Skär köttet tunnt och dela i små tärningar.
Förväll spenaten, sila av och pressa ur vattnet.
Fräs rotsaker, lök och kött. Tillsätt vinet och låt koka in.
Tillsätt grädde och spenat och låt koka ihop ( ca 15 minuter)rör om då och då.låt kallna och blanda i ägg och parmesan.
Tomatsås
Finhacka lök och fräs i olja. Tillsätt tomaterna, salta ochbpeppra och låt koka ihop ca 15 minuter.
Bechameldås
Fräs smör och mjöl och späd under omrörning med mjölken , lite i taget. Salta ochbpeppra och lås koka sakta ca 10 minuter.
Koka lasagne plattorna ( eller välj färska) fördela köttfyllningen på lasagneplattorna och rulla ihop.lägg rullarna i en gratinform där du först lagt ett tunnt lager bechamelsås.Täck med tomat , bechamelsås och riven ost.
Ugnsbaka Cannelonin i 200 grader ca 10 minuter. Avsluta ev med att sätta ugnen på gratinering ett par minuter.IMG_9968.JPGIMG_9837.JPG

 

Lämna en kommentar

Under Pasta

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *