Lammfärsfrikadeller i tomatsås

I dag är det ”Thanks giving” i USA och jag gissar att sonen snart sitter och mumsar på kalkon.Min syster som bott en tid i USA går ” all in” och serverar också kalkon till middag idag .Själv hann jag inte riktigt med att helsteka en kalkon, utan det blir i stället lite crossover mellan svenska köttbullar fast gjorda av lammfärs men kokta i en italieninspirerad tomatsås med färsk salvia – smakar sol:)IMG_1114.JPG

Lammfärsfrikadeller i tomatsåsIMG_1108.JPG
Lammfärsbullarna
500 gram lammfärs
1 dl grädde
2 msk ströbröd
1 vitlöksklyfta
1 msk tomatpuré
Salt,peppar

Tomatsåsen
1 lök
2 vitlöksklyftor
2 burkar krossade tomater
1 dl grädde
1 msk kalvfondIMG_1110.JPG
1 msk ketchup
1 msk tomatpuré
1 /2 dl olivolja
6-8 salviablad
Salt,peppar
——————————-
Börja med att blanda ihop alla ingredienser till frikadellerna.Blanda grädde med ströbröd och blanda ner färsen, tomatpuren och pressade vitlök.salta och peppra och låt stå och dra en stund.
Tomatsåsen
Skala och finhacka lök och vitlök.Fräs i lite av olivoljan . Tillsätt de krossade tomaterna , resten av olivoljan, grädde,kalvfond ketchup och tomatpuren.Låt sjuda långsamt.Hacka salviablad och lägg ner i såsen . Smaka av med salt och peppar och låt koka sakta minst 30 minuter .
Forma färsen till köttbullar och lägg ner i tomatsåsen.Låt koka sakta ca 20 minuter.
Är med nykokt pasta och parmesan.IMG_1113.JPG

I Göteborg firar syrran amerikansk ”Thanks giving” med Kalkonmiddag,ser underbart gott ut, synd att det är så långt att åka!barbro thanksving

Lämna en kommentar

Under Kött, Pasta

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *