Stuffed bakad potatis med kycklingschnitzel

Efter 3 veckors envis förkylning med lite eller ingen smak som resultat har det varit tufft att hitta matinspirationen.Så svårt att laga mat när man inte kan smaka av- familjen håller på att bli galna när de tvingas ner i grytor för att smaka och råda.Nu i alla fall på väg ner mot släkt på västkusten för att fira ” lilla ” julen.
Landar in hos syrran och här blir det bakad potatis som är fylld med en prästoströra och till det schnitzel. ( som du hittar recept på under schnitzel )IMG_1252.JPG

 

Men först blir det såklart skaldjur – vi är ju trots allt på västkusten.

Bakad potatis med västerbottenstuffing
4 stora potatisarIMG_1221-0.JPG
2 msk olivolja
2 msk smör
1 dl creme fraiche
1 dl riven prästost
Salt, peppar
———————————
Tvätta potatisen och skär ett kryss i dem. Lägg in i folie och ugnsbaka ca 1 timme i 200 grader.
Skär ett lock av potatisen och gröp ur innanmätet.Låt skalet vara helt.
Blanda ihop alla ingredienser I hop med potatis” moset” . Salta och peppra och lägg tillbaka i potatisskalen.
Strö lite riven ost över och gratinera i 2-3 minuter i 250 grader.

 

IMG_1236.JPG

IMG_1250.JPG

IMG_1242-0.JPG

IMG_1237-0.JPG

Lämna en kommentar

Under Potatisrätter

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *