Fetaostsallad med marinerad pasta och syltad rödlök

Träningspass för dottern till sent på kvällen och då måste maten fram snabbt! En vegetarisk sallad passar perfekt en gråmulen måndag som denna.I stället för dressing marinerar jag snabbt pastan och snabbsyltar en rödlök. Snåla inte med fetaosten ,-så gott,så bra och så mättande som bas i en ”Meatfree sallad”.IMG_3153.JPG
Fetaostsallad med marinerad pasta och syltad rödlök.

300 gram fetaost

1 kruka romansalladIMG_3152.JPG

14 körsbärstomater

1 röd paprika

20-30 svarta oliver

300 gram pasta

Marinad

3 msk creme fraiche

1 tsk dijonsenap

1 tsk citronsaft

1 tsk balsamvinäger

1 tsk honungIMG_2141.JPG

1 tsk pesto

1/2 dl riven parmesan

Salt,peppar

Snabbsyltad rödlök

1 rödlök

1 msk olivolja

1 msk hallonvinäger

1 tsk socker

———————————

Skala och skiva rödlöken. Blanda i en kastrull med hallonvinäger och olja och låt sjuda ca 10 min.Tillsätt på slutet sockret och låt koka ihop.Koka under tiden pastan.Blanda ihop allt till marinaden.När pastan kokat klart – skölj i kallt vatten och blanda ihop med marinaden.Låt stå medan du blandar ihop salladen.Skölj sallad och tomater och dela.Skiva paprikan och blanda ner i salladen.Blanda i den marinerade pastan och oliverna.Smula ner fetaosten.Blanda försiktigt allt och servera med den syltade rödlöken.  IMG_3151.JPG

Lämna en kommentar

Under "Meatfree Monday", Sallad, Vegetariskt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *