Kärleksmums !

Stor gymnastiktävling i helgen och då måste bakas till föreningens kafé! Alltid praktisk när man ska göra mycket att göra i långpanna – därför bakar vi idag klassiska kärleksmums med mycket kokos på glasyren.  IMG_3823.JPG

 Kärleksmums

5 äggIMG_3800.JPG

4 1/2 dl socker

225 gram smör

2 dl mjölk

2 msk vaniljsocker

1 1/2 dl kakao

2 tsk bakpulver

6 dl mjöl

Glasyren

75 gram smör

1/2 dl kakao

2 msk vaniljsocker

5 dl florsocker

1/2 dl starkt kaffe

Garnering

1 1/2 dl kokosflingor

————————————–

Smält smöret. Blanda i mjölken i smöret och låt svalna.Sätt ugnen på 175 grader och klä en långpanna med bakplåtspapper.

Vispa ägg och socker pösigt och blanda sedan försiktigt i de torra ingredienserna.Rör försiktigt och blanda sist ner smörblandningen.Häll ner smeten i långpannan och grädda ca 20 minuter.Ta ut och låt svalna något innan du skär rent kanterna och sedan brer på glasyren och strör över kokosen.

Glasyren

Smält smöret och rör ner övriga ingredienser. Rör smeten slät och bred på kakan.Sikta över kokosen och låt svalna/stelna. IMG_3802.JPG

IMG_3801-0.JPG

Lämna en kommentar

Under Bakning, Dessert

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *