Mac ”n” cheese

Macaroni and cheese, – makaroner i en ostsås är en klassisk Amerikansk favoriträtt som såklart även har blivit sonens nya favorit här under hans tid i USA.Självklart måste vi prova denna. En vällagrad cheddarost från Arizona används för att sätta smak på rätten. IMG_4471-0.jpg

 Mac ”n” cheese

4 dl macaroner

1 ägg

3 tsk smör

2 dl mjölk

1/4 dl mjöl

1/2 tsk senap ( efter smak)

250 gram riven mogen cheddarost

Salt,peppar

————————————-

Koka makaronerna. När de är klara – sila av och ställ åt sida.

Gör en sås genom att smälta smöret sakta och vispa i mjölet , tillsätt mjölken och vispa slät. Ta 1/4 av såsen och vispa ihop med ägget utan att ägget kokas, vispa i resten av såsen samt den rivna osten. Smaka av med salt, svartpeppar och ev lite senap.

Blanda sås och makaroner och servera direkt. IMG_4473.JPG

Efter en spännande tur till Niagara fallen där vi testade båtturen ” Maid of The mist” – blir det perfekt att låta sonen laga ihop en ”Mac ”n” cheese!    IMG_4508.PNG

IMG_4520.JPG

IMG_4530.JPG

IMG_4536.JPG

Lämna en kommentar

Under Matinspiration, Pasta

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *