Shish Kebab

Första gången jag åt Shish Kebab var i Istanbul i mitten på 1990- talet.Jag kommer ihåg känslan av härliga , nya  smaker från öster och till kebabspetten serverades små goda Meze och yogurtsåser, så gott och då även så nytt! Globaliseringen av mattrender har verkligen gått så snabbt !I dag grillar vi spetten på grillen och serverar med Hummus, fetaost  och yoghurt såser – fortfarande för kallt gör att sitta ute 🙁 hoppas sommarvärmen kommer snart !!!IMG_5288.JPG

 Shish Kebab

500 gram lammfärs

1 vitlöksklyfta

1 ägg

1 tsk spiskummin

1 tsk mald koriander

Salt,peppar

Olivolja att pensla på spetten

—————————

Blanda ihop färsen med övriga ingredienser.Forma till bollar och tryck ihop runt ett grillspett.

Grilla i 8-10 minuter tills färsen får fin yta.Servera med tillbehören.  IMG_5286.JPG

IMG_5290.JPG

Lämna en kommentar

Under Kött

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *