Kyckling med Parmesankräm

Mycket mycket på jobb , och det ihop med renovering hemma gör att maten har fått komma i andra hand ett tag.Ibland kanske det är bra att ta en paus och låta barnen få sina köttbullar , sushi och Nickepizza.😄Idag testade jag detta goda enkla kycklingrecept med en smakrik Parmesankräm. Sköter sig själv i ugnen och blev riktigt gott.Kyckling med Parmesankräm


4 kycklingfiléer

500 gram potatis

4 vitlöksklyftor

2 rödlökar

1 burk svarta oliver

2 msk Rosemarin

Flingsalt,peppar

Parmesankräm

2 dl creme fraiche

1 riven vitlöksklyfta

1 dl färsk riven parmesan

Olivolja

Salt,peppa

———————

Sätt ugnen på 225 grader.

Gör parmesancremen;

Riv parmesan och vitlöken och blanda med creme fraichen i en liten kastrull.Sjud till en sås på medelvärme ett par minuter.Smaka av med salt, peppar och droppa lite olivolja i såsen.

Tvätta och skiva potatisen och lägg i långpannaSkiva grovt rödlök och lägg även den och oliverna i långpannan.Salta, peppra och strö över rosmarin.Ställ in i ugnen.Stek snabbt kycklingfiléerna i en panna så de får fin färg och lägg sedan även dessa i långpannan.Baka i ugn ca 30 minuter och rör runt potatis och lök emellanåt.Servera med ljummen parmesancremen.

Parmesansåsen är supergod kall även till grillat!

Tagen på bar gärning i köket 😳Även Chippen gillade potatisen som blev kvar efter middagen!

Lämna en kommentar

Under Fågel, Kyckling, Såser och Dressingar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *