Pawlova med choklad och färska bär

Kombinationen söt maräng , färska syrliga bär möter chokladsmak- kan det bli godare ? Enkelt att göra och kan förberedas till sista monteringen.

Pawlowa

Marängen

6 äggvitor

3 1/4 dl socker

3 msk kakao pulver

50 gram hackad mörk choklad

1 tsk balsamvinäger

Att dekorera med

5 dl lättvispad grädde

Hallon, blåbär eller vad du gillar mest!

Riven choklad

——————————-

Marängen

Sätt ugnen på 180 grader.

Vispa äggvitorna till hårt skum.Fortsätt vispa när du successivt blandar i socker och vispar till en fast och glansig maräng.Blanda försiktigt ner choklad och balsamvinäger och fördela på bakplåtspapper ca 25 cm i diameter.Ställ in i uppvärmda ugnen och sänk temperaturen till 150 grader.Grädda 1 timm och 25 minuter och stäng sedan av ugnen öppna ugnsluckan och låt marängen svalna i ugnen.

Vispa grädden och fördela över marängen och dekorera med bör och riven choklad.

Lämna en kommentar

Under Bakning, Dessert, Matinspiration

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *