Räckmacka från Västkusten

Skaldjur – lika självklart för oss från Västkusten som surströmming är för Norrlänningar. Vi älskar alla skaldjur men om du kan få tag på riktigt färska räkor så finns det inget som slår det.

skaldjurIMG_6701

Räkmacka från Västkusten

1 kg färska räkor med skal

4 msk majonäs

4 skivor  bröd (gärna surdeg)

8 färska lätt kokta gröna sparris

Några salladsblad

Till servering , dillkvist och ev Rhode Island sås


Skala räkorna

Bred majonäs på brödet och lägg på lite sallad innan du  lägger på rikligt med räkor.

Garnera med citron och dillkvist och lägg sparrisen snyggt bredvid.

Gillar du Rhodeisland sås så är det en smakförhöjare till.

IMG_6699

 

Lämna en kommentar

Under Fisk & Skaldjur, Skaldjur, Svensk husmanskost

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *