Rosmarin doftande Foccaccia med oliver

Tillbaka  från ett långt besök på Trädgårdsmässan och härlig inspiration för både trädgård och dukning. Så här ser Carl Von Linnes

dukning

fina ide´trädgård ut.

Känner att jag genast måste komplettera

mitt porslin med silver tallrikar ! Och tallarna

på tomten får kanske stå

kvar ett tag till !

 

 

 

 

 

 

 

 

dukning4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

När jag kommer hem efter 7 timmar har mannen gjort Spagge med K och till detta blir det gott med ett Rosmarindoftande Foccasia bröd.

IMG_6811

 

 

 

 

 

Foccasia

25 gram jäst

3 dl fingervarmt vatten

1 msk ljus sirap

1 msk flingsalt

7-8 dl vetemjöl

Oliver och eventuellt små körsbärstomater

Olivolja och flingsalt.

—————————————-

Smula jästen i bunke och blanda med fingervarmt vatten olivolja, sirap och salt.

blanda i vetemjölet.

Låt jäsa på varm plats  ca 40 minuter.

Dela den färdigjästa degen i 2 bitar , knåda och platta ut tills de blir ca 1,5 cm tjocka. Lägg lite olivolja och flingsalt på en plåt och lägg bröden ovanpå.

Låt jäsa ca 30 minuter.

Tryck lätt med fingrarna på det jästa brödet så det bildas lite hål, tryck i svarta oliver och eventuellt körsbärstomater.

Ringla över olivolja  och strö över flingsalt och rosmarin.

Grädda i ca 10 minuter tills bröden blir gyllenbruna. Pensla ev ytterligare olivolja på bröden när de är färdiga.

IMG_6821

 

Lämna en kommentar

Under Bakning

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *