Plommonkakan !

Nu dignar fruktträden av frukt – tänk så mycket frukt som bara ruttnar bort och inte tags till vara:(

Därför blir jag så glad när jag får det där ”messet” eller samtalet att det bara är att komma och plocka frukt .

Jag har ett plommonträd men lyckas sällan får mer frukt än de vi äter upp – blev därför superglad när min vännina meddelar att nu är det bara att komma och plocka plommon! – att det dessutom är min älsklingssort – Victoria – gör inte det hela sämre! Lördagens fika blir ute i en solig trädgård med denna otroligt saftiga kaka !IMG_9775.JPG

IMG_9803.JPG

 

Plommonkakan !

Ca 12-15 plommon

75 Gram smör

1 dl socker

2 ägg

1 tsk bakpulver

2 dl vetemjöl

—————————-

Fyllning

1/2 dl socker

1 dl vispgrädde

1 ägg

1 dl mandelspån

—————————-

Rör smör och socker pösigt.Blanda ner ägg, vetemjöl och bakpulver.

Häll smeten i smord och bröad form.

Dela och kärna ur plommonen.Duppa snittytan i socker och lägg medskalen uppåt i formen.

Förgrädda kakan i 15 minuter i 175 grader.

Under tiden vispa grädden.Rör ner ägget, sockret och mandelspånen.

Häll fyllningen på den förgräddade kakan och grädda ytterligare ca 20-25 minuter.IMG_9807.JPG

 

 

Lämna en kommentar

Under Bakning, Dessert

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *