Pasta med trattkantareller och serranoskinka

Snart mitten på November och även om snön ligger uppe i fjällen så  känns det lustigt när juldekorationer dominerar i city där det  fortfarande är grått, grönt och 12 grader .Även om jag gillar snön som lyser upp novembermörkret är jag glad att fortfarande svämmar grönsakstorget över av kantareller ” för halva priset”.IMG_0492.JPG
En superenkel pasta med Trattkantarellar passar perfekt mellan träningsaktiviteter och jobb idag.IMG_0951.JPG

Pasta med Trattkantareller och Serranoskinka
400 gram Trattkantareller
1 lök
3 dl grädde
1 msk kalvfond
1 skvätt mousserande vin
Salt,peppar
Smör att bryna i

till servering
Serranoskinka

Färskriven Parmesan
—————————————
Skala, hacka och dela löken.
Rensa och dela svampen.
Bryn lök och svamp i smör tills fin färg.
Tillsätt en skvätt mousserande vin , grädden och kalvfonden och låt sjuda på svag värme ca 15 minuter tills den tjocknat och reducerat.Smaka av med salt och peppar.
Blanda runt valfri färdigkokt pasta , salta och peppra och servera med parmesan, serranoskinkan och riven parmesan och svartpeppar.

IMG_8230IMG_8234

 

 

 

 

 

 

 

IMG_8228

Lämna en kommentar

Under Pasta

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *