Pannkakor

Härlig lördagmorgon med löparpass på snörfria gator innan det började snöa igen.Det känns plötsligt ganska långt till våren, men snön lyser i alla fall upp i vintermörkret och det blir vackert med det vita i stället för det gråa.

Sonen har hört av sig från USA där han stormtrivs ! Han har dock försökt få till att steka svenska pannkakor till sina nya vänner med som han uttrycker det ” mindre bra resultat” 🙂
Vet inte hur du gjort Victor men här kommer i alla fall mammas klassiska pannkaksrecept ! Tänk på att inte ha för varm stekpanna! IMG_2083.JPG

PannkakorIMG_2074.JPG
6 dl mjölk
2 1/2 dl mjöl
3 ägg
1 /2 tsk salt

2-3 msk smör

Börja med att vispa ner mjölet i hälften av mjölken. Ta i lite åt gången och vispa så det inte blir några klumpar.Vispa sedan ner resten av mjölken, äggen och saltet. Låt smeten stå 10 minuter och svälla.
Smält smör i en stekpanna och stek tunna pannkakor.Servera med sylt eller färska bär och vispad grädde. Victor, testa med Amerikansk lönnsirap till – supergott !

IMG_2078.JPG

Hur du viker pannkakorna råder det delade meningar om. I ett öppet kök och som Emma säger ” man kan göra som man vill ” !

IMG_2085.JPGIMG_2079.JPG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Den suveräna stora  stekspaden som passar perfekt när du vänder pannkakor har jag köpt på en av mina New York resor.IMG_2089.JPG

 

Nu faller snön vackert ute igen.IMG_2086.JPG

Lämna en kommentar

Under Bakning, Dessert, Övrigt, Paj och Omelett, Svensk husmanskost

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *