Chokladrutor med kokostosca glasyr

Solig söndag med promenad och efterföljande fika 🙂 På en konferensanläggning som serverar underbara kak bufféer smakade jag denna lilla chokladruta med knäckig kokosglasyr , -och jag, som inte brukar vara så förtjust i kakor föll pladask ! Tjejerna på konferensanläggningen gav mig receptet på kakan och här är den !IMG_2207.JPG

Chokladrutor med kokostosca glasyr
4 äggIMG_2196.JPG
6 dl socker
8 msk kakao
2 krm salt
2 tsk vaniljsocker
175 gram smör
3 dl vetemjöl

Kokostosca glasyrenIMG_2197.JPG
200 gram kokosflingor
1 dl ljus sirap
2 dl socker
1 1/2 dl vispgrädde
75 gram smör
——————————–
Vispa ägg och socker.Tillsätt kakao, salt och vaniljsocker och rör om väl.
Smält smöret och låt svalna något innan du tillsätter det.Rör sedan försiktigt ner mjölet.
Häll smeten i en liten långpanna som du har smörat och mjölat.Bred ut smeten och grädda i 175 grader ca 15 minuter.
Gör under tiden glasyren.Blanda alla ingredienser till glasyren och låt sjuda ca 5 minuter under ständig omrörning.
Bred glasyren över den bakade kakan och ställ in i ugnen ytterligare ca 15 minuter eller tills glasyren fått fin färg.IMG_2204.JPG

Lämna en kommentar

Under Bakning, Dessert

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *