Meatfree Monday – då blir det Köttbullar – utan kött :)

Vad heter köttbullar och spagetti om du inte gör köttbullarna på kött utan på solroskärnor, ost, rivet bröd och lök? Dagens längsta och hjärtligaste skratt fick jag i alla fall av min man idag när han frågade vad det blir till middag och jag säger -” vegetariska köttbullar” 🙂 Men solrosfrö bullar hade inte riktigt visat eller beskrivit korrekt vad det är, -det är ju Köttbullar – fast utan kött 🙂IMG_2588.JPGKöttbullar utan kött

1 1/2 dl solrosfrönIMG_2582.JPG

1 1/2 dl riven ost
3 ägg
1 1/2 dl rivet bröd
1 gul lök
Salt, peppar
———————————
Mixa solrosfröna och riv eller mixa brödet( alt ta ströbröd) Blanda solrosfrön, ost ,ströbrödet och äggen.Riv löken och blanda i den i smeten.Salta och peppra och låt smeten stå och svälla så att fu sedan kan forma runda ” kött” bullar av smeten. Är smeten för lös tillsätt ytterligare lite ströbröd.

Koka en god tomatsås ( sök på tomatsås) Lägg i bullarna i tomatsåsen och koka 10-15 minuter så de blir genomkokta. Servera med kokt spagetti , tomatsåsen och riven ost.IMG_2586.JPGTomma fat från familjen – smakerna från köttbullarna utan kött var riktigt goda – bara lite kokta körsbärstomater kvar !

IMG_2591.JPG

Lämna en kommentar

Under "Meatfree Monday", Vegetariskt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *