Våfflor med ost & rökt lax på våffeldagen

Härligt med ” mitt i veckan” – ” Lill lördag ” och idag dessutom Våffeldagen !:)  Nu är det verkligen vår och dagen till ära får vårtallrikarna komma fram!

Jag och Emma är ensamma hemma och det får bli genomgående våffeltema till middag.Vi börjar med  lite matigare våfflor med västerbottenost i smeten och  rökt lax till, sedan avslutar vi traditionellt med sylt och vispad grädde på våfflan!IMG_3135.JPG

Våfflor med ost & rökt lax

Våffelsmet – tillsätt 1 dl riven Västerbottenost i smeten

Rökt lax

Crème fraiche

löjrom

Hackad rödlök

———————————–

Gör frasvåfflor enligt recept  mormors-frasvåfflor eller på färdig mix men blanda i riven västerbottenost i smeten. Grädda våfflorna ganska hårt så de blir frasiga.

Servera med rökt lax, crème fraiche, löjrom och lite hackad rödlök.- Så enkelt och så festligt.       IMG_3134.JPG

 

Och de klassika – mormors frasvåfflor med sylt & grädde 🙂

IMG_3168.JPG

Och på vägen hem från jobbet hittade jag dem,- en av vårens finaste blommor – Tussilagon !

IMG_3162.JPG

Lämna en kommentar

Under Bakning, Svensk husmanskost

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *