Brownie med bärmarängmousse!

Sista skiddagen för denna säsongen och vilken säsongsavslutning ! Härlig skidåkning och nästa säsong är bästa sonen tillbaka – saknar honom så !! Idag i alla fall 3  grader och strålande solsken ! ”Mini” after ski på altanen och efter en härlig middag en härlig efterrätt med syrlig bär mousse på en smaskig brownie botten !   IMG_3420-0.PNGBrownie med bärmarängmousse 

Brownie bottenIMG_3381.JPG

130 gram smör

150 gram mörk choklad ( 70 %)

2 ägg

1 1/2 dl socker

1/2 dl vetemjöl

Smör och ströbröd till formen

Bärmarängmousse 

3 äggvitor

1 tsk sockerIMG_3384.JPG

1 1/2 dl socker

4 msk vatten

4 gelatinblad

4 dl vispgrädde

250 gram frysta blåbär/ hallon

Garnering

Färska bär

——————————————–

Börja med browniebotten.

Smält smör och choklad .Vispa ägg och socker pösigt, vänd ner mjöl och chokladsmör i äggsmeten.Häll smeten i en smord och bröad form. Grädda i 200 grader ca 10-15 minuter.Låt svalna och ta bort kanten på formen.

Gör bärmarängmoussen

Vispa äggvita med 1 tsk socker till ett hårt skum.Blanda  1 1/2 dl socker + vatten i en kastrull och värm till 120 grader. Häll den varma sockerlagen ner i äggviteskummet under tiden som du vispar försiktigt.Fortsätt vispa till ett fast skum och tills marängen har svalnat – det tar ca 5-10 minuter.

Under tiden – lägg gelatinet i kallt vatten minst 5 minuter.

Vispa grädden till fast skum.

Mixa bären. – smält gelatinet i en kastrull och blanda ner i bären.Blanda försiktigt ner bären i marängen och vänd ner grädden i smeten.

Diska kanten på formen och täck kanten med bakplåtspapper och sätt sedan  ihop formen med browniebotten i.Fyll formen över browniebotten med bärmarängmoussen.Låt stå kallt minst 3 timmar.Garnera med bär 🙂 🙂 🙂   IMG_3419.PNG

Sista skiddagen för denna säsongen !IMG_3423.JPG

IMG_2005.PNG

Lämna en kommentar

Under Dessert

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *