Chicken McNugget med Dragoncreme

Vitsipporna och blåsipporna blommar redan och det ser helt magiskt ut i skogsdungar och backar.Kör en löparrunda längs skog och äng och det känns som jag springer i en riktig Astrid Lindgren saga och Ronja Rövardotters  ” vårskrik” känns nära till hands ! Oh,- jag älskar verkligenvåren !Bästa tiden på året !

Till middag blir det mcnugget- kycklingbitar som jag dubbelpanerar och till dessa råstekt potatis och en Dragon creme. Det är ju onsdag vårkänslor och  ” Lill lördag ”:) IMG_3596.JPG

Chicken McNugget med Dragon cremeIMG_3595.JPG

3 kycklingfiléer

2 ägg

Ströbröd för panering

Mjöl för panering

1 1/2 dl Crème fraiche

tsk Dragon

1 msk fransk senap

Salt,peppar

——————————

Dela kycklingfilén i mindre bitar. Blanda runt i mjöl innan du doppar i uppvispat ägg och sist blandar runt i ströbröd.Hetta upp rikligt med smör i en panna och stek kycklingbitarna så de får fin färg. Lägg i ugnsfast form och stek färdigt i ugn , 175 grader 15 minuter.

Bland ihop Dragon cremen och låt vila i kylskåp.

Servera Mcnugget bitarna med råstekt potatis och Dragoncremen.IMG_3597.JPG

IMG_3599.JPG

Visst är det magiskt hur den lilla vitsippan kan titta upp bland alla vissna fjolårslöv och bara vara så vacker !
IMG_3593.JPG

IMG_3591.JPG

Hittar även blåsippor ,- Ingen rekordtid på löparrundan i dag men så vackert och som balsam för själen 🙂IMG_3592.JPG

Lämna en kommentar

Under Fågel, Kyckling, Såser och Dressingar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *