Gnocchi med kyckling, prosciutto & salviasås

Kallt, kallt och regnigt ! Den här sommaren kommer tyvärr inte gå till historien som varmaste sommaren – tyvärr- kanske mer som den kallaste och regnigaste på väldigt väldigt länge 🙁 tur att jag jobbar men nu vill vi ändå ha lite värme – 12 grader i Juli 🙁  Ja i alla fall går det inte att påverka vädret – det är lite ” Gods Business” – får istället laga lite vacker god mat med inspiration från härliga varma Italien och drömma oss bort till soliga stränder och ljumma nätter 🙂 Det blir idag en Gnocci med en smörig salvia sås , till det lite tillbehör, mums  -gott och så snabbt och lätt att göra! IMG_5313.JPG

 Gnocchi med kyckling , prosciutto och salviasås

2 påsar färsk GnocciIMG_5310.JPG

2 kycklingfiléer

14-16 skivor prosciutto

125 gram smör

1 dl färsk salvia – hackad

Chiliflakes

Salt , peppar

Till servering – ruccola och färskriven parmesan

———————————-

Dela kycklingen i mindre bitar och stek i smör med hackad salvia.Salta och peppra och stek klart i ugn tills kycklingen är genomstekt.

Koka Gnoccin i saltat vatten med lite olivolja i.Sila av.

Värm smör i en stekpanna. Lägg i salviahacket och låt frösa med 3-5 min.Häll i den kokta Gnoccin i pannan och rör om då den blandas i Salviasmöret.Blanda i färdigstekt kyckling samt ruccola och servera med prosciutto och parmesan. IMG_5315.JPG

Ingen grillning på många dagar när regnet öser ner…IMG_5318.JPG

Det droppar från körsbärsträd och från snuviga näsor denna ovanligt kalla svenska sommar ! Alla undrar- när kommer sommaren ? !Grönt och vackert är det i alla fall i naturen 🙂IMG_5320.JPG

Lämna en kommentar

Under Kyckling, Pasta, Potatisrätter, Såser och Dressingar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *