Kantarellsås till havets falukorv (Lax)

Nu börjar skogens ” gula guld” komma efter allt regnande!Så gott med kantareller!!Jobbar man hinner man kanske inte plocka själv men man får lätt tag på svampen i saluhallar och butiker. Kantarell sås är lika gott till fisk som till kött och idag piggar jag upp en bit lax med de goda svamparna.( eller som vår vän inom restaurang kallar lax för – havets falukorv 😄)  IMG_5326.JPG

 Kantarellsås till havets falukorv (lax)

600 gram laxfileIMG_5325.JPG

250 gram kantareller

1/2 rödlök

1 purjolök

3 dl grädde

1 msk konjak

2 msk kalvfond

1 msk mjöl

salt,peppar

Smör att steka i

Till servering – finhackad gräslök

—————————

Lägg laxen i en ugnssäker form, salta &peppra och ringla en god olivolja över fisken innan du ställer in i ugn 175 grader i ca 25 minuter.

Rensa och dela svampen. Skala och finhacka rödlök och purjolök.Bryn löken i en kastrull med smör och lägg även i kantarellerna när löken blivit lite mjuk.Red av med lite vetemjöl och tillsätt sedan konjak. Rör runt och  tillsätt grädde och fond. Låt sakta. koka ihop.Smaka av med salt och peppar.Servera laxen med kantarellsåsen och färskpotatis.Strö hackad gräslök över.IMG_5328.JPG

 

Äntligen Kantarelltider 🙂
IMG_5323.JPG

Lämna en kommentar

Under Fisk & Skaldjur, Såser och Dressingar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *