Tryffelmajonäs till pommes friten

Efter en lång dag på stan med shopping och fika tar vi båten hem för att ta en drink med tilltugg och för att lägga city stressen bakom oss. Tryffel majonnäs är supergott att doppa pommes frites och grönsaker i. Använd gärna färsk tryffel eller tryffelsalt stället för oljan så blir tryffelsmaken godare. IMG_5843

 Tryffel majonnäs

3 äggulor

2 tsk pressad citron

1 tsk dijonsenap

1 tsk vitvinsvinäger

2 1/2 dl neutral olja ( rapsolja)

Tryffelsalt

———————–

Blanda äggulor,citronsaft och vitvinsvinäger i en skål.Tillsätt matoljan droppvis under konstant vispning tills majonnäsen tjocknar.Smaka av med tryffelsalt. IMG_5840

IMG_5847

En härlig båttur från Stockholm city och hem 🙂IMG_9311

Lämna en kommentar

Under Röror och plock, Såser och Dressingar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *