Sommarens godaste ostpaj

Nu är det så där underbart grönt ute, tyvärr ingen riktig sommarvärme men vi hoppas att värmen kommer nu när semestern börjar närma sig🌸 Skönt att även äta lite grönt och passa på att ladda vitaminer inför vintern. Den här ostpajen med purjolök och ädelost och toppad med färsk sparris är god att äta som den är , eller ännu godare med lite goda skinkor och korvar.

Ostpaj

Pajdeg

3 dl vetemjöl

50 gram smör

250 gram kvarg

Salt

Fyllning

1 purjolök

2 vitlöksklyftor

200 gram färsk spenat

140 gram ädelost

3 ägg

2 dl créme fraiche

Salt, peppar

Topping

1 bunt färsk sparris

Olivolja

——————————

Sätt ugnen på 200 grader.Blanda ihop alla ingredienser till pajdegen och lägg i en pajform med löstagbar kant.Sänk ugnsvärmen till 175 och förgrädda 20 minuter.

Gör fyllningen.Skiva purjo och vitlök och fräs i olja någon minut.Lägg i spenaten och låt fräsa med tills den är mjuk och inte har någon vätska kvar. Salta o peppra och lägg i det förgräddade pajskalet.Smula i osten.Vispa ihop ägg och  cremefraiche och fördela över fyllningen. Grädda i 25-30 minuter och låt sedan svalna.

Koka kort sparrisen och fördela innan servering.Droppa lite olivolja över och salta och peppra.

Nu blommar det i trädgården och vår lilla valp Winston njuter utomhus.

Lämna en kommentar

Under "Meatfree Monday", Bakning, Paj och Omelett, Vegetariskt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *