Det här brödet finns nästan jämt hemma hos oss. Riktigt enkelt med ursprung från Frankrike där mesta tiden går åt till att jäsa.Jag gör antingen degen på förmiddagen för att sedan baka ut den på eftermiddagen, alternativt kalljäser i kylskåpet över natten för att sedan få färska Pain Riche till frukost.
Vill du göra bröden lite nyttigare så blanda i kruskakli och byt ut lite av vetemjölet mot grahamsmjöl.
Pain Riche
6 bagette
50 Gram jäst
10 dl Kallt vatten
3 tsk salt
ca 2,4 liter vetemjöl
Blanda ihop degen i matberedare, tillsätt så mycket mjöl så degen är klibbig men ändå inte fastnar på fingrarna.
Knyt in bunken med plastpåsar och jäs i ca 4-5 timmar ( eller kalljäs över natten i kylskåp)
Dela degen i 6 delar och vrid till ett långa bröd.
Jäs 30 minuter.
Grädda 275 grader ca 15-20 minuter, helst i varmluftsugn – för att få riktigt bra resultat ställ in en plåt med vatten.
Voila – En liten bit av Frankrike att doppa i röror eller äta med smör.
Pretty nice post. I just stumbled upon your blog and wanted to say that I have truly enjoyed surfing around your blog posts. In any case I will be subscribing to your feed and I hope you write again soon!