Såsen till den här gratängen blev så god så familjen till slut åt resterna med sked.
Fiskgratäng på rödspätta
700 gram rödspätta filéer
1 1/2 dl vitt vin eller Rose
1- 1/2 dl riven valfri ost
Såsen
Fiskspadet/vinet
3 dl grädde
1 fiskbuljongtärning
1 msk tomatpuré
2 st äggulor
Salt,peppar
Dekoration
Löjrom eller röd kaviar
————————————–
Dela fiskfiléerna på mitten och rulla ihop.Lägg i en smord ugnsäker form.Salta och peppra och häll på vinet.Täck formen med bakplåtspapper och ställ in i ugnen i 175 grader ca 15 minuter.Ta ut fisken och häll av fiskspad/vin i en kastrull.Tillsätt grädden, buljongtärningen och tomatpuren och låt sjuda sakta ca 10 minuter.Smaka av med salt och peppar. Rör ner äggulorna.Häll såsen över fiskrullarna och strö på riven ost.Gratinera i 200 grader ca 10 minuter eller tills gratängen fått fin färg.Lägg på klickar med löjrom eller kaviar. Servera med potatismos och ärtor.
Ost finns inte med bland ingredienserna men ska enligt beskrivning strös över gratängen.
Hur mycket och vilken sort?