Sötpotatis pommes & Avocado salsa

Även om det är svårt att få sötpotatis pommes riktigt krispig så blir det väldigt gott och faktiskt lite nyttigare än vanlig potatis. Gott att doppa i tryffel majonnäs men även gott med denna goda avokadosalsa.

Sötpotatis pommes

För 4 personer räcker det med 3 sötpotatis.

Skala och dela i stavar. Lägg sedan i kallt vatten minst 1 timme innan du marinerar i rapsolja.Sätt i i ugn 220 grader ca 30 minuter, rör om vid halva tiden. Sänk sedan ugnen till 150 grader och låt krispa till sig 10-15 minuter.

Avokadosalsa

2 avocado

1/2 rödlök

1 lime

1 tomat

Vitlök, chiliflakes och koriander efter smak

Salt o peppar

Finhacka avocado, lök och tomat.Pressa limen och blanda ihop med kryddor.

Lämna en kommentar

Under Uncategorized

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *