Panerad fisk med kräftröra

fiskelägetTog en sväng på lunchen i Hötorgshallen.Tog en snabb sushi på favoritstället i farten och och insåg att det var dags för fisk även  till middag.

IMG_6791  suchi

 

Svårt att välja i fiskdisken men det slutar med att det blir Rödspättafileer som ska dubbelpaneras och smörstekas. Till det en röra med kräftstjärtar.

Panerad fisk

Rödspättafiléer

Ägg

Mjöl

Ströbröd

——————————

IMG_6781Dubbelpanera Spättafileerna, börja med att doppa i mjöl, sedan uppvispat ägg och avsluta med ströbröd blandat med salt och peppar.

Stek på hög värme med mycket smör. Lägg över i ugnsäker form och låt bli klar i ugnen ett par minuter.

Gör under tiden Kräftröran.

Kräftröra

KräftstjärtarIMG_6790

1 burk crème fraiche

1/2 dl majonnäs

massor med finklippt dill

salt, peppar

—————————————-

Blanda crème fraiche med majonnäs , finklippt dill och kryddor och smaka av. Tillsätt kräftstjärtar, färska eller väl avrunna från burk.

—————————————-

Servera den panerade fisken med ugnstekt potatis, kräftröran och gärna stuvad spenat.

IMG_6791

Lämna en kommentar

Under Fisk & Skaldjur, Röror och plock

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *