Tillbaka från ett långt besök på Trädgårdsmässan och härlig inspiration för både trädgård och dukning. Så här ser Carl Von Linnes
fina ide´trädgård ut.
Känner att jag genast måste komplettera
mitt porslin med silver tallrikar ! Och tallarna
på tomten får kanske stå
kvar ett tag till !
När jag kommer hem efter 7 timmar har mannen gjort Spagge med K och till detta blir det gott med ett Rosmarindoftande Foccasia bröd.
Foccasia
25 gram jäst
3 dl fingervarmt vatten
1 msk ljus sirap
1 msk flingsalt
7-8 dl vetemjöl
Oliver och eventuellt små körsbärstomater
Olivolja och flingsalt.
—————————————-
Smula jästen i bunke och blanda med fingervarmt vatten olivolja, sirap och salt.
blanda i vetemjölet.
Låt jäsa på varm plats ca 40 minuter.
Dela den färdigjästa degen i 2 bitar , knåda och platta ut tills de blir ca 1,5 cm tjocka. Lägg lite olivolja och flingsalt på en plåt och lägg bröden ovanpå.
Låt jäsa ca 30 minuter.
Tryck lätt med fingrarna på det jästa brödet så det bildas lite hål, tryck i svarta oliver och eventuellt körsbärstomater.
Ringla över olivolja och strö över flingsalt och rosmarin.
Grädda i ca 10 minuter tills bröden blir gyllenbruna. Pensla ev ytterligare olivolja på bröden när de är färdiga.