Fredag, vårsol och middagsplanering ?Tur att jag jobbar näraHötorgshallen ! Ner på lunchen och gå runt bland alla härliga råvaror för att se vad fredagsmiddagen ska bestå av.
Jag fastnar för den fantastiska hängmörade biffen som ligger innanför en av köttdiskarna.På 90-talet var jag mycket i Hong kong och gillar sättet att äta mört kött ihop med söt-syrliga såser och tillbehör.Som tillbehör till biffteken idag har jag därför asiatiska vårrullar som jag köper på Asian Market. Dessa ska friteras i olja och rullas sedan in i sallad och doppas i en Asiatisksås som heter Man du-sås.
Biffstek i ugn
Biffstek för 4 personer i bit, gärna med kappa
vitlök
Ingefära
Salt, Peppar
————————————————————————
Gnid in Biffen med vitlök, riven ingefära, salt och peppar.
Bryn Biffsteken i het stekpanna med smör och olja.
Sätt in med stektermometer i ugn 175 grader.
När temperaturen är 65 grader ta ut ( för rosastekt) och låt vila minst 10 minuter
————————————————————————–
2 msk japansk soja
1 tsk sesamolja
1 msk ättiksprit
2 msk ljus sirap
lite koreansk rödpeppar, alt chiliflakes
1/2 tsk rostade sesamfrön
————————————————————————–
Rosta sesam frönen i het stekpanna.
Blanda alla ingredienser till såsen. Rör om väl
Servera biffen ihop med friterade vårrullar som rullas in i salladsblad och doppas i Man du -såsen.