Vissa dagar finns helt enkelt inte tiden att laga all mat från grunden. Då måste det få vara ok att välja god färdigmat eller halvfabrikat.
Idag försvann tiden och det får bli färdigköpta fyllda tortelloni. För att få lite mer solmogna äkta smaker gör jag ändå egen ketchup till. Färdigköpt ketchup innehåller mycket socker, i mitt recept använder jag rårörsocker och inga övriga E-ämnen och den smakar som tomater smakar i sydligare länder.
5 tomater
2 msk rårörsocker
2 msk rödvinsvinäger
2 msk tomatpure
Färsk basilika efter smak ( ca 8-10 blad)
Chiliflakes, ca 1 tsk
——————————————————
Skålla tomaterna och ta av skalet. Dela i mindre bitar.
Blanda tomatkrosset med övriga ingredienser och låt koka ca 20 minuter
Mixa slät med mixer.
Häll upp i rena burkar och låt svalna.
salt, svartpeppar.