Päron Tarte

I Frankrike får man alltid underbart goda, tunna,smakrika Tarte Tatin .Tunn ,tunn deg och tunt skivad frukt med ett glansigt lager av marmelad som gör att hela tarten glänser.

IMG_6963Kopia av gate to provence

 

 

 

 

 

 

 

 

Jag gillar lite mer rustik stil så mina päronbitar är lite mer ”chunky” än vad du får i Frankrike.

Päron Tarte

Degen

3 dl vetemjöl

3 msk socker

150gram smör

1-2 msk kallt vatten.

———————————————————-

Kör alla ingredienser i foodprocessor och knåda ihop till en smidig deg.

Låt vila minst 1 timme så blir det lättare att kavla ut den.

Kavla ut riktigt tunt och lägg i stor pajform eller i en liten långpanna.

Förgrädda pajskalet i 200 grader ca 15 minuter.

———————————————————-

Fyllning

4 msk socker

1 tsk kanel

6-8 päron

1 1/2 dl aprikosmarmelad + några msk vatten

————————————————————

Strö socker och kanel i det förgräddade pajskalet.

Kärna ur och skiva päronen så tunt som möjligt och lägg päronen i ett solfjädermönster i formen.

Värm marmeladen  ihop med vattnet och pensla över päronen.

Grädda i 175 grader ca 30 minuter.

Ta ut tarten och pensla ytterligare över frukten med marmeladen.IMG_6964

 

Lämna en kommentar

Under Bakning, Dessert

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *