Strålande sol ! Långfredag och födelsedag !
I dag After Ski med lite plockmat. När vi var i New York så fick vi helt underbara minihamburgare som kallades mini poppers på en restaurang uppe på Madison Ave. Vi testar med en creme av filiadelfiaost blandat med chili och lite sallad på hembakade små hamburgerbröd,- perfekta för afterwork och after ski !
Hamburgerbröd ( ca 25 st små)
25 gram jäst
2 1/2 dl mjölk
1/2 dl rapsolja
1/2 tsk salt
1/2 msk honung
ca 5 dl vetemjöl
————————————–
Smula jästen i en bunke och blanda med uppvärmd fingervarm mjölk, olja och honung.
blanda i salt, och mjöl och blanda till en smidig deg. Låt jäsa 40 minuter.
Ta upp degen och dela i ca 25 bitar som du rullar till små hamburgerbröd.
Låt jäsa ca 30 minuter.
Pensla med uppvispat ägg och strö över sesamfrön.
Grädda i 200 grader ca 7-8 minuter.
—————————————-
Hamburgare
Ca 500 gram bra nötfärs,- gärna nymalen högrev
1- 2 ägg
1.5 dl grädde
Salt, peppar, chili flakes
——————————————
Blanda ihop färsen och låt vila en stund.
Forma till små hamburgare.
Lägg på bakplåtspapper, plåt och grädda i ca 5-7 minuter i 200 grader.
——————————————
250 gram filiadelfiaost
chiliflakes
salt/peppar
—————————————–
Blanda ihop osten med kryddor som passar din smak.
——————————————
Dela brödet, bred chilicreme på undersidan, lägg på minihamburgare, ett salladsblad och locket och fäst ihop med tandpetare.