Skagenröra är inte svårt att göra själv.Ska man köpa färdig finns det dock enligt min smak ingen godare än den hos Melander Fisk i hallen, -den är så där perfekt torr som jag vill ha den.Gör man själv väljer man om man vill ha den krämig eller lite torrare. Givetvis ska det vara färska hela räkor i röran !
När jag gör Skagen själv använder jag grunden från ett recept från Erik Lallerstedt.Gillar man inte pepparrot så är det bara att ta bort den ingrediensen men den ger röran lite ” bite”.
Skagenröra
100 Gram handskalade färska räkor
2 msk majonnäs ( helst hemgjord)
1 msk crème fraiche
2 msk finskuren dill
1,5 tsk pressad citron ( smaka av så det inte blir för syrligt)
0,5-1 msk riven pepparot
salt ,peppar
—————————————————————-
Blanda alla ingredienser utom räkorna.Tillsätt citronsaften sist ,lite i taget och smaka av.
Lägg räkorna i en skål och tillsätt majonnäsblandningen undan för undan till röran får den rätta konsistensen.Servera på ugnsrostat bröd.