Pannbiff med lök

”Nu kommer sommarvärmen ” – alla soltörstande svenskar läser dagens löpsedel och hoppas att det stämmer och att värmen kommer för att stanna länge ! Grillbilagorna och årets nya kokböcker om grillning ligger på A-ytor i bokhandeln inför helgens förutspådda värmebölja.022Självklart planerar även vi grillning de närmsta dagarna men därför skönt att köra klassisk svensk husmanskost idag. Pannbiff med lök,- kanske min barndoms ” Spagge med K” Dvs den rätt som alltid mamma tog till när fantasin tröt, men oh vad det är gott ,- och mycket lök ska det vara !IMG_7441

Pannbiff med lök

600 gram nötfärs

1 gul lök + 3 till att steka

2 ägg

1 dl grädde

3 msk ströbröd

salt ,peppar

en nypa socker

Smör, rapsolja


Riv 1 lök.

Blanda grädde med lök och ströbröd, salt ,peppar och ägg. Blanda ner i färsen till en fast smet. Låt vila 5-10 minuter innan du formar biffar av färsen.

Stek biffarna på hög värme tills de fått färg och sänk sedan värmen. Jag brukar ställa in och låta dem bli färdiga i ugnen 150 grader under tiden som du kokar potatis och steker löken.

Skiva de 3 lökarna och stek i smör och rapsolja tills de blir mjuka, krydda med en nypa socker. Servera pannbiffen med potatis och lingonsylt.IMG_7443

 

Lämna en kommentar

Under Kött, Svensk husmanskost

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *