Det är svårt som gammal göteborgare att inte ha samma möjlighet till att hitta riktigt färsk fisk till överkomliga priser.
Jag har därför oftast frysta portionsbitar av lax och annan fisk i frysen att använda till soppor,pastasåser eller annat.
Idag blir det lax i pastasåsen.Smaker på såser förhöjas alltid av lite vin och just nu är det ”Rosésäsong” så idag blir det en skvätt Rosé i såsen.Med hjälp av lite tomatpuré blir såsen nu vackert rosafärgad och som Emma alltid sa när hon var mindre ”-Jag lillar Losa..” och det gör jag med,- gillar rosa alltså 🙂
Rosa Laxsås till pasta
400 gram laxfilet
3 dl grädde
1 dl crème fraiche
1 fiskbuljongtärning
3 msk rosévin eller vitt vin
1 msk tomatpuré
1 gul lök
färsk spenat
körsbärstomater
salt,peppar
Cayennepeppar
———————————————————–
Finhacka löken och fräs i smör.Häll på rosévinet,vattnet, grädden.Lägg i fiskbuljongtärningen och rör i tomatpurén.
Låt småputtra långsamt tills såsen blir krämig. Rör i Crème fraichen.Smaka av med salt, peppar och cayennepeppar.
Lägg i laxbitarna på slutet och sjud sakta tills laxen är klar.
Innan servering rör ner färsk spenat och små körsbärstomater.