När min mamma fyllde 70 år så lagade jag och min syster maten till hennes kalas. Mamma är otroligt trädgårdsintresserad och menyn byggde på alla grönsaker hon hade i sin trädgård. Olika sortes böner blev en bönsallad ,alla olika sortes tomater från växthuset blev en tomatsallad etc.
Det var då vi kom på dessa goda smakrika kycklingfiléer ( Nej , hon hade inga höns, något som jag dock gärna skulle vilja ha i min lilla trädgård någon gång..)Kycklingen är marinerad i fransk senap och massor av färsk persilja. Perfekta att ha på ett buffé bord men även goda som ensamrätt.Du kan servera den kall eller varm.I dag väljer vi att servera dem på en sallad med den första svenska färskpotatisen till.
Senaps och persiljemarinerade kycklingfiléer
4 kycklingfiléer
1/2 dl finhackad persilja
2 msk rapsolja
salt, peppar
—————————————————————–
Blanda ihop marinaden . Dela kycklingen i mindre bitar. Låt marinera ett par timmar eller över natten.
Lägg på ugnsäkert fat och ugnsbaka i 200 grader ca 20-25 minuter.
Blanda en sallad och lägg kycklingen ovanpå.