Inför semestrar så fortsätter jag att ”städa” frysen.Jag hittar en hel rostasstek som blev över vid någon söndagsmiddag där jag tydligen beräknat helt fel 🙂 I dag blir den perfekt att göra en Bookmaker toast på. Bookmaker toast eller sandwich är en riktig klassiker; stek biff ( ryggbiff, rostas eller så klart helst oxfilé) till det en senapscrème, och massor med pepparrot på en smörstekt toast eller baguette.
Bookmaker toast
Biff av bra kvalitet ( rostas, ryggbiff el file)
1 dl majonnäs
1 msk grov skånsk senap
1 msk dijonsenap
Sallad av valfri sort
Färsk pepparrot ( ca 10 cm)
4 äggulor
4 skivor surdegsbröd eller baguette
Smör och olja till stekning
———————————————————–
Stek köttet i olja och smör på hög värme så de får en fin yta.Stek några minuter på varje sida och låt sedan köttet vila minst 10 minuter innan du skär upp det.
Väljer du som jag en rostasbiff så stek enligt ovan och ugnsstek klar till medium. Låt vila.
Blanda senapssorterna med majonnäsen.
Ska och riv pepparroten.
Skölj salladen.
Stek brödskivorna i smör och olja på båda sidorna tills de får fin färg.
Lägg upp brödet på en tallrik. Bred på senapsmajon. Lägg på sallad och sedan den skivade biffen.
Gör en liten hög med den rivna pepparroten och lägg en äggula i högen. Salta ,peppra och servera.