Få rätter förknippar jag så mycket med sommaren som lax och dillstuvad potatis, den rätten ska med ner till Grundsund under semestern. Lättlagat, somrigt och supergott !Ja nu börjar vi längta till semester ! – Och till sommarvärmen !- Vart tog du vägen solen ?
Dillstuvad Potatis
12-15 små kokta färskpotatisar
2 msk smör
2 msl vetemjöl
2 dl mjölk
3 dl grädde
1/2 dl – minst finhackad dill
salt och peppar
————————————————————–
Dela den kokta potatisen ,- alternativt välj små färskpotatisar.
Smält smöret i en panna.
Pudra över mjölet och rör ihop innan du tillsätter mjölken.
Vispa så det inte bildas klumpar och låt sjuda upp.Tillsätt grädden och låt koka upp . Sänk värmen och sjud sakta i ca 10 minuter.
Innan servering, blanda ner dillen och potatisen och värm på.