Eftersom trädgården är full av örter och kryddor just nu gäller det att ta hand om de goda smakerna.Att marinera egna oliver och paprika är enkelt och resultatet blir både snyggt och gott.Här väljer jag att marinera Oliverna med rosmarin och citron och Paprikan med persilja men välj de örter du själv gillar. Båda inläggningarna har mycket vitlök och viktigt att välja en god olja.
Marinerade oliver
2 dl Calamataoliver med kärnor
4-6 vitlöksklyftor
Skal av 1/2 citron + 2 tsk citronsaft
Färsk rosmarin
Flingsalt
God olivolja
————————————————————–
Häll av spadet på oliverna.
Varva oliver, vitlöksklyftor och Rosmarin i en burk.
Blanda olivolja med citronskal + saft och flingsalt och häll detta över oliverna tills de täcks.
Låt stå svalt några timmar gärna några dagar.
Låt stå i rumstemperatur minst 1 timma innan servering.
Marinerad grillad paprika
4-6 vitlöksklyftor
Persilja
Olivolja salt, chiliflakes
————————————————————–
Grilla paprikan i ugn eller på grill.
Dela i 1 cm remsor.
Skala vitlöken och om stora klyftor dela dem.
Lägg lite olivolja och lite grovsalt i botten på en burk.
Varva paprikan med vitlök och persilja. Krydda på med lite chiliflakes.
Häll på olivolja tills blandningen täcks.
Låt stå svalt gärna ett par dagar.
I always spent my half an hour to read this web site’s articles daily along with a cup of coffee.
I hope you like the recepies !