Tomat & Dragon Aioli

Den här aiolin passar jättebra till färska sommarprimörer. Passa på att frossa i färska närodlade grönsaker den här årstiden.Visst är smakerna så mycket godare nu än på vintern!

Är man på landet eller i sommarstugan kanske du inte har alla köksmaksiner till hands med du gör lätt aiolin med en mixerstav som jag tycker är närmast ett måste i köket.

Tomat & Dragon Aioli

1 dl olivolja eller god rapsolja

2 vitlöksklyftor

3 äggulor

2 msk lime

2 msk vatten ( eventuellt )

4 st soltorkade tomater i olja

2 msk färsk dragon

Salt,peppar


Ta fram alla ingredienser så de är rumstempererade.

Hacka dragonen.

Häll äggulorna i en bunke .Tillsätt tomaterna , vitlöksklyftorna och dragonen.

Kör en stund med mixerstaven.

Tillsätt oljan droppvis under tiden som du mixar tills du får en tjock majonnäs.

Smaka av med pressad lime, salt och peppar. Är aiolin för tjock späd med vatten.

 

20140712-183259-66779121.jpg

20140712-183330-66810688.jpg

20140712-184330-67410611.jpg

Lämna en kommentar

Under Röror och plock, Såser och Dressingar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *