Den här aiolin passar jättebra till färska sommarprimörer. Passa på att frossa i färska närodlade grönsaker den här årstiden.Visst är smakerna så mycket godare nu än på vintern!
Är man på landet eller i sommarstugan kanske du inte har alla köksmaksiner till hands med du gör lätt aiolin med en mixerstav som jag tycker är närmast ett måste i köket.
Tomat & Dragon Aioli
1 dl olivolja eller god rapsolja
2 vitlöksklyftor
3 äggulor
2 msk lime
2 msk vatten ( eventuellt )
4 st soltorkade tomater i olja
2 msk färsk dragon
Salt,peppar
Ta fram alla ingredienser så de är rumstempererade.
Hacka dragonen.
Häll äggulorna i en bunke .Tillsätt tomaterna , vitlöksklyftorna och dragonen.
Kör en stund med mixerstaven.
Tillsätt oljan droppvis under tiden som du mixar tills du får en tjock majonnäs.
Smaka av med pressad lime, salt och peppar. Är aiolin för tjock späd med vatten.