Rödbets & Fetaostpaj

Vi fortsätter vår härliga semestertillvaro på Västkusten denna sommar med det otroliga vädret! Massor med bad och utomhusaktiviteter, picknickar och middagar utomhus.

Till fisk eller grillat är det gott med en matig paj med färska rödbetor som alternativ till potatis eller pasta.

20140730-192332-69812950.jpg

Rödbets&Fetaostpaj

Pajdeg
3 1/2 dl vetemjöl
150 gram smör
1 msk potatismjöl
1 msk vatten
————————————–
Blanda ihop alla ingredienser till pajdegen i en bunke.
Kavla ut degen och lägg i en pajform.Låt formen stå i kylen minst 20 minuter.
Förgrädda pajskalet i 200 grader i 10 minuter.

Fyllning
4-6 rödbetor
1 rödlök
200 gram fetaost
1 ägg
2 dl grädde
Basilika
Salt,peppar
——————————
Koka rödlöken .Finhacka rödlöken och skiva de kokta rödbetorna och lägg i pajskalet.Blanda grädde , ägg och smula i fetaosten i röran. Finhacka basilikan och krydda med salt och peppar.Häll på äggröran i pajskalet.
Grädda i 175 grader ca 30 minuter.

20140730-211110-76270400.jpg

20140730-211136-76296888.jpg20140730-213901-77941266.jpg20140730-213902-77942308.jpg

 

 

Lämna en kommentar

Under Paj och Omelett, Vegetariskt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *