Koka kräftor

I Augusti frossar vi i kräftor !

Självklart är det godast med Svenska ”flodisar”. Vi har förmånen att ha släkt på Gotland med egna kräftodlingar och har möjlighet att fiska kräftor i deras kräftdammar. Roligt och supergott! Kräftburarna läggs ut på kvällen och tas upp tidigt på morgonen och det är alltid lika spännande att se hur mycket kräftor som kommer upp.IMG_0272.JPGkräftor gotlandIMG_9528.PNG

 

 

 

 

 

 

 

Efter vi fått upp kräftorna kommer vi till det viktigaste ,- koket och själva kräftlagen !

Koka kräftor

3 liter vatten
1 dl salt
3 sockerbitar
1 stor knippe krondill

2 dl Porter

Skölj kräftorna ordentligt i friskt vatten.
Koka upp lagen och låt koka 10 minuter.
Koka en kastrull med vatten där du lägger i kräftorna -4 i taget tills de dör /blir röda. Lägg sedan ner i lagen och koka 5 minuter.
Ta upp kräftorna och kyl dem.
Kyl ner lagen.
När kylda – häll lagen över kräftorna och låt stå i kylskåp över natten.
Vid servering eller om du fryser in , lägg på nya dillkronor.IMG_0292.PNG

 

 

Lämna en kommentar

Under Fisk & Skaldjur, Matinspiration, Skaldjur, Svensk husmanskost

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *