Kyckling är vardagsmat i Asiatisk matlagning.Denna kyckling med smak av citron har Vietnamesiskt ursprung.
Kycklingen äts med böngroddar, gurka, sallad och nötter, och om du vill kan du antingen ha jasminris till eller rispapper som du rullar in allt i till härliga wraps.
Kyckling med smak av Citrongräs
4 kycklingfiléer
3 finhackade vitlöksklyftor
2 stjälkar citrongräs
3 msk fisksås
3 msk matolja
2 tsk socker
Tillbehör
4 vårlökar
3 dl groddar
Gurkskivor
Sallad
15 blad holy basil
Ev färsk chilifrukt
————————————-
Dela kycklingen i strimlor.
Blanda kycklingen med vitlök,citrongräs, fisksås, olja och socker i en skål.( Citrongräs utvecklar sin smak bara om du bankar på den vita delen av gräset.)
Marinera kycklingen minst 30 minuter.
Rosta nötterna i en het panna utan matfett, ställ åt sidan och låt svalna.
Stek kycklingen.
Arrangera tillbehören på ett stort fat och lägg dit kycklingen.
Servera med ris alternativt ät i rispapper som en ” tortilla”.