Nu dignar fruktträden av frukt – tänk så mycket frukt som bara ruttnar bort och inte tags till vara:(
Därför blir jag så glad när jag får det där ”messet” eller samtalet att det bara är att komma och plocka frukt .
Jag har ett plommonträd men lyckas sällan får mer frukt än de vi äter upp – blev därför superglad när min vännina meddelar att nu är det bara att komma och plocka plommon! – att det dessutom är min älsklingssort – Victoria – gör inte det hela sämre! Lördagens fika blir ute i en solig trädgård med denna otroligt saftiga kaka !
Plommonkakan !
Ca 12-15 plommon
75 Gram smör
1 dl socker
2 ägg
1 tsk bakpulver
2 dl vetemjöl
—————————-
Fyllning
1/2 dl socker
1 dl vispgrädde
1 ägg
1 dl mandelspån
—————————-
Rör smör och socker pösigt.Blanda ner ägg, vetemjöl och bakpulver.
Häll smeten i smord och bröad form.
Dela och kärna ur plommonen.Duppa snittytan i socker och lägg medskalen uppåt i formen.
Förgrädda kakan i 15 minuter i 175 grader.
Under tiden vispa grädden.Rör ner ägget, sockret och mandelspånen.
Häll fyllningen på den förgräddade kakan och grädda ytterligare ca 20-25 minuter.