Valdag i Sverige och strålande fint septemberväder, rosorna fortsätter att blomma och det blir ett härligt ljus av septembersolen.
Det blir säkert en spännande valvaka i kväll och läge att samla vänner på enkel söndags- middag. Det får bli ”Spagge med K” – lätt att göra till många .
Äpplena måste också tas tillvara och vad göra till dessert om inte testa ytterligare en variant på Äppelpaj. En smulpaj med kokos smakande smulor.Gott till en iskall vaniljsås till.
Äppelpaj med kokos smulor
8-10 äpplen
1 tsk kanel
100 gram smör
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 dl kokosflingor
———————————-
Smörj en pajform.
Skala och dela äpplena i bitar och lägg i formen.Strö över kanel.
Blanda ihop smuldegen och fördela smulorna över äpplena.
Grädda i 225 grader 25-30 minuter